Dr. Ciril Bohak je asistent in raziskovalec na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani ter član Laboratorija za računalniško grafiko in multimedije.

Leta 2016 je doktoriral na področju iskanja ponavljajočih vzorcev v zvočnih posnetkih glasbe. Že od začetka študija leta 2002 se aktivno spoznava tudi z računalniško grafiko in tehnologijo iger. Več kot 10 let poučuje računalniško grafiko na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani ter računalniško podprto oblikovanje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani. V okviru podiplomskega študija se je izpopolnjeval na področju računalniškega grafičnega oblikovanja na Wanganui School of Design v Novi Zelandiji in na področju digitalnih medijev na University of Applied Sciences Upper Austria. Tekom svojega dela se je spoznal tako z orodji za 2D oblikovanje (Photoshop in Gimp), kot z orodji za 3D oblikovanje (Maya, 3D Studio Max, Cinema 4D, Blender, SolidWorks in Autodesk).

Raziskovalno deluje na področju računalniške grafike, vizualizacije podatkov, e-izobraževanja in komunikacije človek-računalnik. V okviru raziskovalnega dela je sodeloval pri razvoju orodij za vizualizacijo podatkov različnih domen: medicine, biologije, geodezije in fizike visokih energij. Skupaj s študenti so v svet Minecrafta prenesli področje Slovenije. Za CERN so razvili spletno vizualizacijsko ogrodje za prikaz dogodkov trkanja v fiziki visokih energij. Neprestano redno spremlja razvoj novih tehnologij na področjih računalniške grafike, vizualizacije podatkov, navidezne in obogatene resničnosti, razvoja računalniških iger in ostalih povezanih področjih.

Izobraževanja