Četrtek, 23. april 2020, od 17.00 do 18.00.

Z napredkom tehnologije se vedno več govori tudi o biometriji. Z biometrijo namreč prepoznavamo ljudi na podlagi različnih modalnosti kot je obraz, mrežnica, šarenica, uhlji, prstni odtis, glas … Trenutno izjemno popularno je odklepanje mobilnih telefonov s prstnim odtisom in skeniranjem obraza, prstni odtis uporabljamo tudi za vstop v bančno aplikacijo na mobilnem telefonu, potrjujemo plačila aplikacij in še bi lahko naštevali.

Kako pa se ti podatki uporabljajo in kam se pridobljene identitete shranjujejo? Vas zanima, kako izgledajo baze teh biometričnih podatkov, kako jih obdelujejo in kaj pomeni za posameznika, če je shranjen v določeni bazi? Kaj pa pomeni, ko teh podatkov ne shranijo na primeren način? In kaj storiti, če jih nekdo ukrade? Na webinarju bomo odgovorili na zastavljena vprašanja in vam predstavili osnove biometrije.

Zakaj se udeležiti webinarja?

Udeleženci boste pridobili jasnejšo sliko o tem, kaj biometrija sploh je in kaj se dogaja v zakulisju. Želimo vas spodbuditi k odgovorni uporabi naprav, ki pridobivajo vaše biometrične podatke in razširiti zavedanje o pozitivnih in negativnih posledicah hitrega vzpona biometrije.

Izvajalec: As. Žiga Emeršič, mag.

Povezavo do webinarja boste po prijavi prejeli na vaš e-mail naslov v četrtek, 23. aprila 2020, 30 minut pred pričetkom.

*UDELEŽBA JE BREZPLAČNA.*