Četrtek, 7. 5. 2020, od 17.00 do 18.00.

Rudarjenje besedil je odličen način, kako se v kratkem času spoznati z vsebino večje količine dokumentov. S pomočjo računskih tehnik in tehnik obdelave naravnega jezika lahko pogledamo, katere besede zaznamujejo besedilo, kateri dokumenti so si podobni in po čem ter kakšna je njihova čustvena zaznamovanost.

Na webinarju se bomo poglobili v preproste tehnike za obdelavo čivkov (tvitov) v slovenskem jeziku na temo covid-19. Naučili se bomo, kako besedila obdelati, kako jih pretvoriti v številke in kako izračunati podobnosti med njimi. Nato bomo poiskali gruče čivkov in pogledali, katere besede zaznamujejo posamezno gručo. Za konec si bomo pogledali še, kako izračunamo čustveno zaznamovanost besedila.

Zakaj se udeležiti webinarja?

Tehnike, ki jih bomo spoznali, so uporabne na različnih področjih, na primer za raziskave mnenj, analizo odnosa do blagovne znamke, študij leposlovne literature, organizacijo uradnih dokumentov in še in še. Webinar bo potekal v interaktivno, kjer bomo skupaj raziskali čivke in oblikovali svoj analitski delotok.

Izvajalka: As. Ajda Pretnar

Povezavo do webinarja boste po prijavi prejeli na vaš e-mail naslov v četrtek, 7. maja 2020, 30 minut pred pričetkom.

*UDELEŽBA JE BREZPLAČNA.*